Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εκδήλωση - συζήτηση: «Πόλεμοι του νερού στη γειτονιά μας: Κινήματα και προοπτικές»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενάντια στο ψευδεπίγραφο δίλημμα κρατικής ή ιδιωτικής διαχείρισης των δημοσίων αγαθών το θέμα της διαχείρισης του νερού είναι βαθιά κοινωνικό-πολιτικό. Δεν μπορεί να υπόκειται ούτε στους αυθαίρετους κρατικούς σχεδιασμούς, που δεν απηχούν τις απόψεις, τη βούληση των πολιτών και τον τοπικών κοινωνιών, ούτε στην παγκόσμιας εμβέλειας απόπειρα των κερδοσκοπικών λόμπι (νερού-ενέργειας) να πατεντάρουν τη φύση και τη ζωή, για να μας την πουλήσουν αργότερα. Στη fast track λεηλασία των δημόσιων φυσικών πόρων μπορούμε να απαντήσουμε με κοινωνικό έλεγχο και αμεσοδημοκρατική διαχείριση. Κανείς δεν είναι πιο αρμόδιος για τη διαχείριση και τον έλεγχο των δημοσίων αγαθών απ’ την κοινωνία και τις τοπικές κοινότητες.
Στον αγώνα ενάντια στην αρπαγή των νερών του Αώου, στον πολύπλευρο αγώνα που ξεκινά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων συλλογικών αγαθών, δεν είμαστε μόνοι:
υπάρχει ήδη η πολύτιμη εμπειρία από τους πολύχρονους αγώνες που έχουν ακυρώσει την φραγματοποίηση του Αράχθου, τους αγώνες για την υπεράσπιση της Παμβώτιδας και του Καλαμά, η εμπειρία από την αντίσταση στην εκτροπή του Αχελώου, η παγκόσμια γνώση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού (Ιταλία, Ισπανία, Λατινική Αμερική), εμπειρίες που δείχνουν πως ένα ακομμάτιστο, αμεσοδημοκρατικό κίνημα πολιτών κάθε κοινωνικής διαστρωμάτωσης μπορεί να ακυρώσει έμπρακτα τους αυθαίρετους σχεδιασμούς του Κράτους και των κερδοσκοπικών λόμπι.
Εκδήλωση - συζήτηση «Πόλεμοι του νερού στη γειτονιά μας: Κινήματα και προοπτικές» με τους:
-Κώστα Δημητρίου, πρόεδρο Συλλόγου Προστασίας Αράχθου
-Παύλο Κοντογιάννη, από την Κίνηση για την προστασία του Αώου (http://protectaoos.blogspot.gr/)
-Γιώργο Χονδρό, «Αχελώου Ρους», πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχώρας
Την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (στοά Σάρκα, Ν. Ζέρβα 28-30), στα Γιάννενα.
Διοργανώνει η Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση (www.ak2003.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου