Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Σάββατο με Στιχόβολη και Μπάμπη Έξαρχο

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου η μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία της Βοβούσας, στο πλαίσιο του κάμπινγκ ενάντια στην εκτροπή, ξεκινά με τους «Στιχόβολη» και ακολουθεί η δημοτική ορχήστρα του Μπάμπη Έξαρχου
με κλαρίνο, ντέφι και  αρμόνιο. 
Οι «Στιχόβολη» είναι οι: Μαρία Μανιφάβα - Φωνή Χρυσαυγή Γιάμαρη - Φωνή Κώστας Μπασδάνης - Φωνή, Ακουστική Κιθάρα James Μπασδάνης - Ηλεκτρική Κιθάρα Χρήστος Ζήνδρος - Σάζι, Ούτι, Ινδικές Τάμπλες, Κρουστά Γιώργος Δουλιάγκας - Ηλεκτρικό Μπάσο Αλέξης Δόσης - Πλήκτρα Τάσος Μουσπούλης – Τύμπανα.

Με δικά τους λόγια: Ο καφές στη χόβολη, η υφή, το άρωμα, η ιεροτελεστία. Το προϊόν, ο καφές-η μουσική. Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία -καμία σημασία δεν έχει- όταν το αποτέλεσμα προκαλεί τέτοια αναστάτωση στο πνεύμα και τις αισθήσεις. Οι κόκκοι του καφέ, η μουσική που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Το νερό, το μαγικό στοιχείο που δίνει τη ζωή, η αλληλεγγύη το στοιχείο που ενώνει τις μελωδίες μας. Αλλά και η στάχτη που σιγοκαίει, φαινομενικά ανήμπορη, "μισοτελειωμένη" -κι όμως- ικανή να δημιουργήσει κάτι τόσο όμορφο, ο ακροατής, το σημαντικότερο συστατικό, καθημερινά βάλλεται προκειμένου να ξεχάσει τη δύναμή του. Ας βγάλουμε την τόσο επιμελημένα κρυμμένη ενέργεια που καταπιέζουμε μέσα μας και, για μια-δυο ώρες, ας κάνουμε αυτό το μείγμα να «πετύχει». Και σαν τον καφέ που βοηθάει πολλούς από εμάς  να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, να βοηθήσει και αυτό το μείγμα ώστε να γίνει η αρχή για κάτι καλύτερο.

Ώρα έναρξης:22:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου