Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πάτησαν πετάλι για τον Αώο

Ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του Αώου έστειλαν οι αθλητές που συμμετείχαν στο Ultra MTB Protect Aoos, στον ποδηλατικό αγώνα των 120 χλμ. στο Ζαγόρι, με επίκεντρο τη Βοβούσα που αποτέλεσε την αφετηρία και τον τερματισμό.
του Αποστόλη Τζελέτα από την "Ελευθερία"

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Γ. Παπαδημητρίου: Ο αγώνας για τον Αώο είναι ένας αγώνας που δίνεται σε όλα τα σημεία του πλανήτη

"Στην Ήπειρο η διαδικασία της εμπορευματοποίησης του νερού  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη"
Η τοποθέτηση του Γιάννη Παπαδημητρίου, Περιφερειακός Συμβούλου Ηπείρου με την παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», στην εκδήλωση του Σαββάτου, 10/8 στη Βωβούσα για τα δημόσια φυσικά αγαθά.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Νίκος Ιωάννου: Να μη χαθεί ο παραποτάμιος ορεινός κοινοτικός πολιτισμός του Αώου!

Κάθε τοπική κοινωνία έχει το δικαίωμα άρνησης σε οποιονδήποτε κεντρικό σχεδιασμό που την αφορά
Η ομιλία του Νίκου Ιωάννου (Πανελλαδική Κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου) στην εκδήλωση του Σαββάτου, 10 Αυγούστου 2013 στο κάμπινγκ στη Βωβούσα με θέμα
"Νερό-Ενέργεια: Δημόσια, φυσικά αγαθά στο στόχαστρο των εταιρειών"

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Αγώνας διαρκείας για την προστασία του Αώου

Πολίτες, φορείς ακόμη και λαούς ενώνει ο αγώνας κατά της εκτροπής των νερών του Αώου, που συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.
Το ερχόμενο τριήμερο, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου διοργανώνει στη Βωβούσα ένα οικο – camping ενάντια στο έργο που προβλέπει η στρατηγική μελέτη διαχείρισης υδάτων της Ηπείρου.
Στόχος της κίνησης είναι αποτροπή του έργου το οποίο χαρακτηρίζει «καταστροφικό» αλλά και ευρύτερα η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του αγαθού του νερού.

Να ακουστεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας

Για τον Αώο το κράτος οφείλει να εξηγήσει και να αιτιολογήσει τα όποια σχέδια έχει 

Του Φιλήμονα Καραμήτσου, από την εφημερίδα «Ελευθερία» (www.ele.gr) , Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Δωρεάν μετακίνηση για Βωβούσα

Ενισχύοντας τις δραστηριότητες της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου ο Δήμος Ζαγορίου» συνδράμει με το δημοτικό λεωφορείο. 
Έτσι, την Πέμπτη, 8, την Παρασκευή, 9 και το Σάββατο, 10 Αυγούστου θα αναχωρήσει λεωφορείο από τα Γιάννενα (κεντρική πλατεία, νομαρχία) στις 2 το μεσημέρι για μετάβαση στη Βοβούσα και το χώρο του camping. 
Παρασκευή, 9, Σάββατο, 10 και Κυριακή, 11 το λεωφορείο θα αναχωρεί από Βοβούσα προς Γιάννενα στις 7.30 το απόγευμα (από το χώρο του camping). Επίσης τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τη Βοβούσα στις 2 το μεσημέρι. Η μετακίνηση είναι δωρεάν. 
Είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή στα 6956-118377 και 6975-226917.

Σάββατο με Στιχόβολη και Μπάμπη Έξαρχο

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου η μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία της Βοβούσας, στο πλαίσιο του κάμπινγκ ενάντια στην εκτροπή, ξεκινά με τους «Στιχόβολη» και ακολουθεί η δημοτική ορχήστρα του Μπάμπη Έξαρχου

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πρώτη ημέρα μουσικής στο camping

Το μουσικό πρόγραμμα του camping ενάντια στην εκτροπή του Αώου, στη Βωβούσα ξεκινά την Παρασκευή, 9 Αυγούστου στις 10 το βράδυ με live με τους Μummrah, Peter Punk και τους Reggresverbot.

Κυριακή στο κάμπινγκ με Κοντομάνικο Blues

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στο χώρο του κάμπινγκ, στο καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» παίζουν οι Κοντομάνικο Blues.

Παίζουμε μπάλα για τον Αώο!


Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

«Η δημοκρατία των σωμάτων» στο camping

Εργαστήριο χοροθεραπείας από την Έλλη Κήτα

Στα πλαίσια του camping θα διεξαχθεί εργαστήριο χοροθεραπείας από το Εργαστήριο Χοροθεραπείας και Δημιουργικών Τεχνών «baobab». Χοροθεραπεία σε κύκλο: η δημοκρατία των σωμάτων.


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Στο πλευρό του Αώου και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Επίσκεψη της βουλευτίνας Ραχήλ Μακρή στη Βοβούσα


Διήμερη περιοδεία στα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησε την Παρασκευή, 26 και το Σάββατο, 27 Ιουλίου η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, τομεάρχης Ανάπτυξης , περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Ραχήλ Μακρή στην θέση του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. 
Πραγματοποίησε συναντήσεις με κτηνοτρόφους για το μείζον θέμα της «Δωδώνης», με εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή της Περιφερειακής υπηρεσίας Ηπείρου, Δημήτριο Αναγνωστάκη και με εκπροσώπους των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας και Πυροσβεστικών υπαλλήλων.