Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ομιλία για την προστασία του Αώου στην Κομοτηνή



Διήμερο εκδηλώσεων για τα τοπικά κινήματα που υπερασπίζονται τη γη και την ελευθερία θα πραγματοποιήσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής. Στο διήμερο θα συμμετάσχει με δική της ομιλία και η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου (protectaoos.blogspot.gr). 

Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μάρτη και το Σάββατο 15 Μάρτη στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante (Αγ. Γεωργίου 36-Κομοτηνή).

Ειδικότερα, την Παρασκευή 14/3 στις 8 το απόγευμα στην συζήτηση με τίτλο "Αγώνας για το νερό ενάντια στις περιφράξεις" εκ μέρους της Κίνησης θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου. Εισήγηση θα γίνει και από μέλος της ομάδας ΑΠΟΔΡΑΣΗ (Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης) για την προστασία του νερού στον Βόλο.
Το Σάββατο 15 Μάρτη στις 8 το απόγευμα διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα "Οι άνθρωποι υπερασπίζονται τη Γη: ο αυτοοργανωμένος αγώνας της Χαλκιδικής και η επίθεση του κράτους".
Ομιλητές: Ντίνα Δασκαλοπούλου (Εφημερίδα των Συντακτών), Νίκος Νικοπολιτίδης (Δικηγόρος), Διωκόμενος από Θεσσαλονίκη. Κάτοικος από Χαλκιδική.
Σκοπός του διημέρου πέρα από την ανάδειξη των επιμέρους ζητημάτων είναι και η συνάντηση των κινημάτων αυτών και η εξέλιξη μιας ζύμωσης που έχει ξεκινήσει,ώστε να συγκροτηθούν και να οξυνθούν οι αντιστάσεις για την υπεράσπιση της φύσης και των κοινών αγαθών.

Πληροφορίες και στο https://el-gr.facebook.com/akkomotinis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου