Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αλβανία- Διαμαρτυρία οργανώσεων για τον Αώο ποταμό

Μέλη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ενημέρωση σχετικά με το ενδεχόμενο εκτροπής σημαντικής ποσότητας των υδάτων του Αώου ποταμού .
«Δεν θα το επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, και αυτό θα πρέπει να το γνωρίσουν καλά τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η αλβανική» δήλωσε ο Σάζαν Γκούρι εκπρόσωπος των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ- σημειώνει πως ο υπουργός Εξωτερικών Ντίτμιρ Μπουσάτι κατέβηκε από το γραφείο του και συναντήθηκε με τους διαδηλωτές και λίγο αργότερα δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία τους με τους οποίους συζήτησε για περίπου 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ ο Γκλέβεν Ντερβίσι, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε πως το υπουργείο έχει θέσει το θέμα σε διμερείς συναντήσεις με την ελληνική πλευρά και έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε οποιοδήποτε σχέδιο αποσκοπεί στην εκτροπή των υδάτων.
Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν πίσω και θα διαμαρτυρηθούν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των 13 χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Τίρανα, αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου