Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Το Ποτάμι «ΑΩΟΣ» πηγή ζωής και υγιούς ανάπτυξης της περιοχής

του Αριστείδη Νόλα 
Βοβούσα 25/08/2015

Η Βοβούσα είναι ένα ορεινό χωριό μέσα στην κοιλάδα του ποταμού «Αώου» και του εθνικού δρυμού Βόρειας Πίνδου, σε απόσταση αναπνοής από την πανέμορφη κοιλάδα «Βάλια Κάλντα». Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας που γίνεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά (στις 30 Αυγούστου) τείνει να γίνει θεσμός και χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των αθλητών που συμμετέχουν αυξάνει. Η διαδρομή των 120 χιλιομέτρων έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα ενώ στη μικρότερη των 30 χιλιομέτρων μετράει η συμμετοχή και η απόλαυση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Ο αγώνας διοργανώνεται στην προσπάθειά μας να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της περιοχής και ιδιαίτερα της κοιλάδας του Αώου γιατί για μας και την γύρω περιοχή ο Αώος αποτελεί στην κυριολεξία «Πηγή Ζωής».

Με την διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα (όπως και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων που έγιναν αλλά και θα γίνονται στην περιοχή) θέλουμε να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη παρέμβαση στο ποτάμι και στην ευρύτερη περιοχή που θα σημάνει την καταστροφή του πανέμορφου και πλούσιου οικοσυστήματος. 

Ο Αώος παλιότερα ήταν σημείο αναφοράς για πολλές αθλητικές δραστηριότητες όπως ΚΑΝΟ ΚΑΓΙΑΚ , ΡΑΦΤΙΝΓΚ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ή για ένα απλό μπάνιο στα δροσερά και γάργαρα νερά του και έτσι θέλουμε να ξαναγίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου