Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της 3ης Πανελλαδικής Συνάντησης κινημάτων και συλλογικοτήτων για το νερό

Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό
Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Ανακοίνωση της 3η Πανελλαδική Συνάντησης για το νερό

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, η 3η Πανελλαδική Συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό.
Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι παρ’ όλο που το κράτος προσπαθεί να ενισχύσει θεσμικά τη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης (Υπερταμείο, οδηγία για ανάκτηση κόστους νερού), στην κοινωνία ενισχύονται οι ιδέες οι οποίες αποτελούν και καταστατική αρχή της Πανελλαδικής Συμμαχίας ότι: «το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση»

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ανθρώπινη Ασπίδα για το δημόσιο νερό από δεκάδες οργανώσεις στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το νερό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/11/2016 στη Αθήνα, η 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το , που διοργάνωσε το «ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ» εκ μέρους τηςΠανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό.
Συμμετείχαν 40 φορείς, σωματεία, οργανώσεις, οικολογικές κινήσεις και τοπικές συλλογικότητες απ΄όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της απήχησης της συνάντησης η πλήρης κάλυψη των εργασιών της από την Ολλανδική τηλεόραση και τηλεοπτικό συνεργείο από τη Γερμανία. Οι εργασίες της συνάντησης ξεκίνησαν στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα.
Την 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το νερό άνοιξε εκ μέρους των διοργανωτών ο Μανώλης Μαστοράκης. Στη συνέχεια χαιρέτισαν η ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οΔημήτρης Μπαιρακτάρης, ειδικός σύμβουλος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Γιώργου Πατούλη (Η ομιλία σε pdf) και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της  Γιώργος Σινιώρης
Ακολούθησε η προβολή βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, που έστειλαν ειδικά για την εκδήλωση, η Πρωτοβουλία Πολιτών Σλοβενίας, που πέτυχε την συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων ύδρευσης και ο Brendan Ogle εκπρόσωπος του  Unite Trade Union της Ιρλανδίας και συντονιστής της  εκστρατείας Wright to Water στην Ιρλανδία.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

3η Πανελλαδική Συνάντηση – Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2016 (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ)

Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό
Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

3η Πανελλαδική Συνάντηση – Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

9:30     ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
10:00   ΈΝΑΡΞΗ

Ανακοίνωση Οικολογικών oργανώσεων Ιωαννίνων για τη διαχείριση του νερού


Οι παρακάτω οργανώσεις, που συμμετέχουμε στο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Ηπείρου και δραστηριοποιούμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, συναντηθήκαμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου για να συζητήσουμε τα κρίσιμα μέτωπα της περιοχής μας στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού, το οποίο θεωρούμε φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα, που απαιτεί προστασία και καλές πρακτικές στο σύνολο του υδατικού κύκλου της φύσης.